Вести од индустријата

Развојната позадина на машината за ласерско отстранување на крвните садови со диоди 980nm

2021-10-23

980 nm Диоден ласерски апарат за васкуларно отстранувањекористи напредна фототерапија за озрачување на носната празнина за активирање на активноста на различни ензими во телото, промена на реолошките својства на крвта, зголемување на содржината на кислород во хемоглобинот, корекција на липидниот метаболизам и намалување на липидите во крвта кај пациенти со хиперлипидемија. , Главно за кардиоваскуларни и цереброваскуларни заболувања предизвикани од високи липиди во крвта, висок крвен вискозитет и висок крвен притисок. Припаѓа на физикална терапија.

Главно поради густа крв, високи липиди во крвта, тромбоза, атеросклероза на артерискиот васкуларен ѕид, што резултира со стеснување и разредување на васкуларниот лумен, бавен проток на крв, дегенерација на црвените крвни зрнца, хипоксија и исхемија на телесните ткива и органи предизвикани од нарушувања на микроциркулацијата. Затоа, основниот третман на кардиоваскуларните и цереброваскуларни заболувања е намалување на вискозноста на крвта, враќање на функцијата на црвените крвни зрнца и промена на својствата на реологијата на крвта. (Хемореологијата главно се однесува на вискозноста на целата крв и плазма). Се гледа дека срцето и мозокот се здрави кога се пушта крв!
Кардиоваскуларните и цереброваскуларните заболувања имаат карактеристики на висок морбидитет, висока смртност, висока инвалидност, висока стапка на повторување, висока цена на лекување и многу компликации, и тоа е итно.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept