Вести од индустријата

Како се разликува EMS HIEMT од другите процедури за отстранување маснотии?

2020-12-15

Како се разликува EMS HIEMT од другите процедури за отстранување маснотии?

Постојат големи разлики помеѓу EMS HIEMT и другите процедури за отстранување на маснотии околу денес. „На многу клучен начин, не постои друг уред таму што всушност ги тонизира или гради мускулите“, рече д-р Ахаван. „Начинот на кој функционира EMS HIEMT е со тоа што предизвикува контракција на овие мускули 20.000 пати за 30 минути, а тоа го гради мускулното ткиво исто како вежбањето, но во многу поголема мера. Ги согорува резервите на локалната маст бидејќи на овие мускули им требаат калории за да ги нахранат за оваа контракција“.


Д-р Френк се согласи дека ова е првиот уред кој ги отстранува мастите со „обработка на основниот мускул“. Тој додаде: „Исчистен од FDA за зајакнување, тонирање и зацврстување на абдоменот и задникот, EMS HIEMT дава супериорни контурни резултати со кои постоечките неинвазивни терапии за обликување на телото не можат да се совпаднат“.

„Ова не е третман за слабеење; тоа е најдобро за поединци кои веќе се во добра форма и служи како третман „шлаг на тортата“. Верувам дека овој тип на технологија ќе направи за телото, она што го направи ботоксот за лице“. рече д-р Френк.




We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept